Merethe Stave er én av Norges fremste tech-kvinner

| minutter å lese

I dag kåret Abelia og Oda-nettverket Norges 50 fremste tech-kvinner, og ny på listen er Merethe Stave, som er Collaboration Manager & Community Lead i Sopra Steria.

— Det er veldig stas å komme på denne listen. Det er en anerkjennelse av jobben og innsatsen jeg har lagt ned, og betyr at jeg har hatt positiv innvirkning på andre, sier Stave, og fortsetter:

— Jeg har hatt svært dyktige ledere som har valgt å satse på meg underveis, så dette er en plass jeg deler med dem, og de fantastiske kollegaene mine i Sopra Steria.

Merethe Stave har jobbet i Sopra Steria siden 2016. I jobben som Collaboration Manager hjelper hun kunder med innføring av samhandlingsplattformen Office 365. Oppdragene kan være en kombinasjon av å strukturere og konfigurere samhandlingsløsninger, implementering og brukeradopsjon. Stave motiveres selv av at jobben hun gjør skaper mer effektive virksomheter, et bedre arbeidsmiljø og med det, et bedre samfunn.

— Jeg bygger bro mellom mennesker, teknologi, prosesser og forretning. Det elsker jeg. Jeg motiveres av å se at det jeg leverer til kunder og arbeidsgiver, hjelper dem til å gjøre verden litt bedre, sier hun.

God kjønnsbalanse har effekt på den triple bunnlinjen

Direktør for digitale plattformtjenester i Sopra Steria, Chandan Sethi, er veldig fornøyd med at Merethe Stave har kommet på listen.

— Stave står som en faglig bauta og utøver sitt fag med høy faglig kvalitet, i kombinasjon med en sterk tilstedeværelse, og engasjement for kunder og kollegaer. Slik er hun en rollemodell for alle sine kollegaer, sier Sethi.

Sethi synes denne listen bidrar til å sette fokus på likestilling i teknologi, som igjen har god effekt på den triple bunnlinjen:

— Jeg tror at god kjønnsbalanse har en effekt på den triple bunnlinjen, people, planet og profit. Og at det gjør bedriften mer attraktiv i arbeidsmarkedet. Som konsulenter hjelper vi andre bedrifter med å oppnå deres mål og samfunnsoppdrag, så ved at vi har mangfold internt, øker det mulighetene for bedre å tilpasse løsninger til et mangfold av kunder eksternt.

Mange nye navn på listen

På årets liste finner vi mange nye navn. Det mener Øystein Eriksen Søreide, leder av juryen og administrerende direktør i Abelia, er positivt.

— Det er svært gledelig at årets liste inneholder så mange nye navn og vi gratulerer alle vinnerne, sier Eriksen Søreide.

Eriksen Søreide løfter også viktigheten av at begge kjønn er representert for å skape et godt samfunn:

— Historien har vist at vi trenger problemløsere av begge kjønn for å møte samfunnets store utfordringer, men i dag er det vesentlig flere menn enn kvinner som jobber i bransjen. Derfor ønsker Abelia og ODA å inspirere flere kvinner til å velge teknologiske yrker, sier Eriksen Søreide.

Merethe Stave løfter til slutt hvor viktig det er at kvinner heier hverandre frem.

— Ingen suksess oppnås alene, suksess er når vi jobber sammen, utfordrer og heier på hverandre og bygger hverandre gode. Og spesielt viktig er det at vi kvinner fortsetter å heie hverandre frem i en mannsdominert bransje, sier Stave og smiler. 

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia