Marit Iren Rognli Tokle fra Sopra Steria blant Norges fremste tech-kvinner

| minutter å lese

På kvinnedagen mandag 8. mars kåret Oda-nettverket og Abelia Norges 50 fremste tech-kvinner. En av de yngste på lista, er Sopra Sterias egen utviklerstjerne Marit Iren Rognli Tokle. 

– Det er veldig kult at denne kåringen som tidligere har fått kommentarer om å kåre ledere, i år kårer kvinner i alle deler av teknisk kompetanse. Vi trenger et bredt spekter av rollemodeller innen tech – ikke bare ledere, sier Marit Iren Rognli Tokle (28) som har jobbet som utvikler i Sopra Steria siden 2017. 

I år er femte året på rad at Abelia og ODA-Nettverket kårer Norges 50 fremste tech-kvinner. Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode forbilder som kan inspirere flere kvinner til å velge teknologi.   

– Jeg tror kåringer som denne viktig for samfunnet for å normalisere kvinner i tech, og motivere andre kvinner til å gå tech-veien for å bygge systemer som er for alle, sier Tokle. 

Gode forbilder 

Øystein Eriksen Søreide, leder av juryen og administrerende direktør i Abelia, mener koronakrisen har vist oss hvor viktig både kvinner og menn med teknologikompetanse er for samfunnet.  

–  Koronakrisen har vist oss enda tydeligere at vi trenger alle gode krefter til å de store utfordringene som vi som samfunn møter. Både kvinner og menn er dagens og morgendagens problemløsere, men fremdeles er det langt flere menn enn kvinner som jobber i denne bransjen. Dette er også hovedmotivasjonen til at Abelia og ODA vil inspirere og motivere enda flere kvinner til å velge yrker innenfor teknologi, sier Øystein Eriksen Søreide.  

Marit Iren Rognli Tokle ble selv inspirert av dyktige tech-kvinner: 

– Patricia Aas er definitivt en av mine forbilder, samt Azeria og kvinnegruppen deres Black Hoodies. Programmeringsvenninnene mine som jeg fikk etter hvert har også vært forbilder, vi kaller oss  Pwnrpuff Girls og driver med litt ymse programmering og hacking, sier Tokle. 

Mannlige inspirasjonskilder 

Samtidig løfter også Tokle at hun har flere mannlige inspirasjonskilder som har motivert henne til å bli en dyktig utvikler: 

 – Når jeg tenker tilbake på det, har nok min far og bror inspirert meg til å drive med IT siden jeg var liten. De vekket interessen min for datamaskiner og spill. I dag er kanskje min største inspirasjonskilde samboeren min. Han er min fremste programmeringspartner og hackepartner. Støtten hans er uvurderlig, sier Tokle. 

 

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia