Lillian Røstad blir ny leder for Sopra Steria Business Consulting

| minutter å lese

Lillian Røstad er ny leder for forretningsrådgivning i Sopra Steria. Røstad vil med det også få plass i den norske og skandinaviske konsernledelsen.

– Jeg gleder meg enormt til å lede den fantastiske gjengen i Business Consulting, sier Røstad.

Avdelingen hun nå har fått under sin ledelse har vokst kraftig de siste årene, med stadig flere kunder som digitaliserer sin virksomhet. Å hjelpe kundene med å ta de rette valgene, er blant de viktigste oppgavene Røstad jobber med.

– Vi må vise kundene hva de tjener på å ligge i forkant av utviklingen. Sopra Sterias store styrke er at vi kombinerer teknologiinnsikt med forretningsforståelse. Dette gjør oss til en naturlig digitaliserings- og transformasjonspartner for alle virksomheter, sier Røstad.

Administrerende direktør i Sopra Steria, Kjell Rusti, har store forventninger til den videre utviklingen av Business Consulting under Røstads ledelse.

– Lillian er en av landets fremste fagpersoner innen sitt felt, og er i tillegg til dette en fantastisk dyktig leder. Jeg er utrolig glad for at det er nettopp henne som skal ta denne avdelingen videre, sier han.

Tung sikkerhetsbakgrunn

De siste årene har Røstad ledet arbeidet med informasjonssikkerhet i Sopra Steria. Hun er dessuten styreleder for Norsk Informasjonssikkerhetsforum (ISF) og førsteamanuensis ved Universitet i Oslo.

Fram til i fjor satt Røstad i regjeringens sikkerhetsutvalg for IKT – også kjent som Holte-utvalget. Hun har vært sikkerhetssjef i Lånekassen og forsker i SINTEF IKT.

Én av Norges fremste tech-kvinner

Røstad har bygget opp statens kompetansemiljø for informasjonssikkerhet i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). I perioden 2008 til 2018 var hun førsteamanuensis ved NTNU, der hun har avlagt sin doktorgrad i informasjonssikkerhet og helseinformatikk.

I mars i år kåret Abelia og ODA-nettverket for tredje gang på rad Lillian Røstad til én av Norges 50 fremste kvinner på teknologifronten.

Røstad tar over etter Leon Engesæth som fortsetter i Sopra Steria Business Consulting som nestleder.

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia