Kunnskapsfestivalen Rubiks: 260 foredrag og dans i regnet

| minutter å lese

21 scener, 260 foredrag og over 2000 glade deltakere gjør at Sopra Sterias interne kunnskapsfestival Rubiks ble en av de største fagkonferansene avholdt i Norge i år. 

Vi er faktisk helt blåst av banen over hvor vanvittig bra dette var, sier Megan Strand, prosjekteier for kunnskapsfestivalen Rubiks, og fortsetter:  

At over 260 personer har delt inngående av sin kunnskap innen alt fra ledelse og organisasjon til systemutvikling, gjør at vi har skapt et digitalt kunnskapsbibliotek som er helt unikt.   

Det var fredag den 17. juni at den største delen av Rubiks kunnskapsfestival gikk av stabelen, på 21 scener fordelt over hele Bjørvika. Hver eneste dag samme uke ble det sluppet podcaster og digitale foredrag som ble spilt inn i forkant. I tillegg ble nesten 80 foredrag avholdt live fredagen, men ble også tatt opp digitalt – slik at alle foredrag er tilgjengelige for Sopra Sterias medarbeidere i tiden som kommer.  
 
 Kunnskapsbiblioteket er helt unikt, og vi kommer til å ha mye glede av det fremover. Med antallet foredrag og deltakere ser vi at denne konferansen faktisk er på høyde med noen av de største fagkonferansene her i landet. Kanskje også Norges største digitale festival? Det er uansett utrolig morsomt, at vi klarer å arrangere det for våre egne. Men vi er ikke bare gode på fag da, sier Strand med glimt i øyet:  

Vi er gode på fest også! 

Danset i regnet

For en kunnskapsfestival er ikke komplett uten en ekte musikkfestival. Sopra Steria hadde sitt eget store festivalområde under Piknik i Parken (PiP), med egne scener, telt og bar. I tillegg hadde alle medarbeidere tilgang til hele festivalen. Festivalansvarlig Nana Stojanovic sier at det ble en kveld hun aldri kommer til å glemme: 

 Til og med regnet gjorde at dagen faktisk ble enda mer uforglemmelig. Felleskapsfølelsen av å danse i regnet til Big Bang sammen med vennene og kollegaene dine, det var bare helt fantastisk!, sier Stojanovic 

Heldigvis, for de som liker seg best tørre, hadde Sopra Steria også leid Sofienberg kirke til konsertopplevelser med Bendik, Musti og Tønes – og kirken var dekorert med lys og hundrevis av fargerike ballonger.  

I tillegg underholdt en av Sopra Sterias egne medarbeidere med Michael Jackson- og Beatles-låter på orgelet. Det var en helt unik opplevelse, sier Stojanovic 

Jublende publikum

Etter festivalen dro over 1000 kolleger videre til en uforglemmelig etterfest på Rockefeller der Fagernes Yacht Club spilte for et jublende publikum på hovedscenen, og karaokebaren sørget for allsang.  

– Dette blir vanskelig å toppe, så vi er allerede i gang med å tenke på hva vi skal gjøre neste gang, ler Stojanovic 

Kunnskapsfestivalen Rubiks ble arrangert av et internt event-team sammen med eventbyrået JCP og digitalbyrået Try Dig 

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia