Kebabfredag med kolleger ble til app: – Vil bli Drammens Michelin-guide

| minutter å lese

Det som i utgangspunktet var et bli kjent-opplegg for Norges beste arbeidsplass i Drammen, endte med en egenutviklet app for å kåre Drammens beste kebab.

Kebabfredager er digg

Da visuell designer Robin Augustin Hansen begynte i Sopra Steria var han en av kun ti stykker på kontoret i Drammen. Da det spøkefullt ble foreslått å ha kebabfredager for å bli bedre kjent, var Robin raskt på ballen. Hvorfor ikke samtidig rangere kebaben, og sammen finne Drammens beste? Og vipps, så var tradisjonen skapt. Siste fredag i måneden møtes ansatte og tester en av Drammens kebabsjapper. Siste fredag i januar gikk turen til Sydney Grill.

– Kebaben var god den! Kebab er som regel alltid digg da – det skal mye til for at en kebab ikke blir bra, sier Robin fornøyd.

– Vi har bestemt at vi bare skal gjøre det en fredag i måneden for at det skal være litt spesielt, og alle vet nå at det er siste fredag i måneden. Jeg pleier å poste en påminnelse på Workplace noen dager før, men for å beholde litt av spenningen pleier jeg å holde lokasjonen hemmelig fram til klokken 10 på kebabfredagen. Det gjør det hele litt mer mystisk, og det er ekstra gøy.

Ofte blir det mange som kommer av Sopra Sterias snart 60 medarbeidere i Drammen. Dette kan by på utfordringer for kebabrestaurantene, som kanskje ikke har alle mann på jobb rundt lunsjtider. Robin trekker fram en gang de var 17 stykker og alle fikk mat innen ti minutter.

– Det var veldig imponerende og sterkt levert! slår han fast.



Norges beste arbeidsplass 

Kebab-fredagene er et av mange eksempler på sosiale tiltak i Sopra Steria. I 2022 ble selskapet kåret til Norges beste arbeidsplass for sjette gang på rad. Her er det en rekke sosiale tilbud, også for dem som ikke er glade i kebab.

– Vi legger mye prestisje og arbeid i å være den beste arbeidsplassen for de dyktigste menneskene, sier Egil André Jacobsen, som er en av lederne for Drammen-kontoret til Sopra Steria.

– Vi skal være det beste konsulentselskapet for de beste konsulentene. Skal vi fortsette å lykkes med det, er det viktig at alle føler seg velkomne hos oss og finner et sosialt tilbud der de kan bli kjent med kollegene sine på en litt annen måte. Kebabfredagene er et strålende eksempel på et slikt initiativ, fortsetter han.

Det hender at kolleger fra andre regioner også kommer for å være med. Totalt har kebabgjengen nå testet 12 steder i Drammen, og Robin har flere på listen. Disse kan han forsikre om at skal bli testet i løpet av året. Alle kebabene rates i en app utviklet av de ansatte selv.

– Jeg og en kollega satte opp en workshop der vi gikk gjennom diverse parametere vi ønsket å vurdere kebaben etter. En annen kollega tok hele greia et steg videre, og lagde en online-tjeneste ved hjelp av Microsoft Azure Cloud Platform. Dette gjorde ratingprosessen mer tilgjengelig. Han kom også opp med navnet «Babbrater» som vi alle elsker.

– Det er gøy å kunne bruke kompetansen sin til morsomme internprosjekter i Sopra Steria også.

Uten jobbhatten på

For de ansatte har kebabfredagene blitt en arena der man kan møtes, uten å ha «jobbhatten på seg».

– Det skaper engasjement og felleskap blant de ansatte. Det er gøy, sosialt og gir mange morsomme samtaleemner. Vi blir kjent på en annen måte og man blir tryggere på hverandre, og det er jo veldig positivt, sier han fornøyd.

Målet er også å løfte kebabnivået i Drammen.

– Visjonen med kebabfredagene er å få et slags «Michelin-system», der Drammen Kebab-Rangers som vi kaller oss, kan dele ut stjerner til de tre beste stedene i Drammen. Det vil øke konkurransen i kebabmiljøet i Drammen, og på sikt gi oss enda bedre kebab. Det er jo vinn-vinn!

– Kanskje Drammen blir hjem for både Norges beste arbeidsplass og Norges beste kebab.

 

Jobbe i Drammen?

Les mer om hvordan det er å jobbe i Sopra Steria i Drammen.

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia