Ingvild Berlin Kalleberg velger Sopra Steria

| minutter å lese

Den erfarne teknologilederen og selverklærte IT-nerden Ingvild Berlin Kalleberg forlater Verdipapirsentralen og går til Sopra Steria.

 – Jeg er svært glad over at Ingvild sa ja til oss. Hun er en bunnsolid fagperson og en svært erfaren IT-leder som har hatt ansvaret for kritiske operasjonelle prosesser i Sykehuspartner HF og Verdipapirsentralen, sier Odd Inge Bjørdal direktør for digitale plattformtjeneste i Sopra Steria. 

Nerd med skitt under neglene

Ingvild Berlin Kalleberg kommer til Sopra Steria fra Verdipapirsentralen, der hun har vært IT-direktør. Hun har åtte år bak seg i forskjellige lederstillinger i Sykehuspartner HF. Før det jobbet hun i Basefarm, der hun begynte som programmerer og var med på å bygge opp selskapets driftsmiljø. 

– Jeg pleier å si at jeg er nerd i bånn. Både informatikkgraden og bakgrunnen som programmerer og driftsoperatør er en viktig del av yrkesidentiteten min. Jeg tror du har en fordel som IT-leder dersom du har «gjort det sjøl». Kan du faget og har fått skitt under neglene, er du bedre rustet til å forstå hva folkene dine faktisk leverer og hvilke utfordringer de møter, sier hun. 

Sterk oppdrift

I Sopra Steria får Kalleberg ansvar for prosjektledelse og testing innen divisjonen for skytjenester og digitale plattformer. Hun beskriver tilfanget av oppdrag og oppgaver i Sopra Steria som «en godtebutikk av spennende muligheter».

 – Det var ikke åpenbart at jeg skulle over på leverandørsiden igjen, men Sopra Steria er et selskap jeg kjente godt til fra før. Jeg ble inspirert av alle de positive og energiske menneskene jeg møtte. Dette virker som en selskap som har sterk oppdrift, tenkte jeg. Her vil jeg passe inn, sier Kalleberg. 

IT åpner dører

Da hun studerte informatikk ved Universitetet i Oslo på 90-tallet, var alle medstudentene hennes gutter. Nå brenner Kalleberg for å få flere jenter til å satse på IT. 

– Informatikk kan kanskje høres litt avskrekkende ut, men det er fantastisk gøy og givende. Jeg husker hvor positivt overrasket jeg ble da jeg kom i gang med studiene og skjønte at det kunne brukes til «alt». Kan du IT, åpner det seg dører for deg i alle bransjer du kan tenke deg. Du kan jobbe omtrent hvor du vil, sier hun. 

Da Kallebergs 15 år gamle datter strevde med å bestemme seg for hvilke valgfag hun skulle satse på, overtalte moren henne til å velge programmering. 

– Hun elsker det, sier Kalleberg stolt.
Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia