Han skal bygge opp Sopra Steria i Drammen

| minutter å lese

Sopra Steria har gitt Egil André Ø. Jacobsen (41) jobben med å lede konsulentselskapets satsing i Drammen. – Det er en sitring i Drammen for tiden. Noe er på gang, og det skal vi være med på, sier Jacobsen. 

Tirsdag 6. april var hans første arbeidsdag på det nyeste regionskontoret til Sopra Steria, Norges største konsulentselskap innen digitalisering. 

Ledet Glitres endringsreise

Jacobsen kommer fra Glitre Energi, der han var konsernansvarlig for digital forretningsutvikling og innovasjon. 41-åringen har ledet selskapet igjennom en omfattende endringsreise innen digitalisering, teknologi og nyskaping. 

– Gjennom Glitre Energi har jeg kunnet bidra til vekst og utvikling i drammensregionen. Det skal jeg fortsette med i Sopra Steria, men nå blir det større faglig og forretningsmessig bredde i det jeg skal jobbe med, sier Jacobsen. 

Spennende i Drammen

Han er opprinnelig fra Ringerike, og har tilbrakt store deler av karrieren sin med arbeid utlands i diverse lederstillinger i Telenor-systemet. De siste seks årene har Jacobsen og familien bodd i Lier, rett utenfor Drammen. 

– Drammen er ikke lenger en by du kjører forbi. Det er mange som investerer i byen, og det vil skje mye i nær fremtid. Derfor satser Sopra Steria her nå, fordi vi ser at teknologi vil stå sentralt i den veksten Drammen og omegn vil få fremover. Vi ønsker å tilrettelegge for vekst og utvikling i hele regionen, sier han. 

– Viktig å ha det gøy på jobb

I første omgang er planen å få på plass 50 teknologer i Drammen. 

– I dag er det mange fantastisk dyktige drammensere som pendler til Oslo og Kongsberg. Fremover blir vi et attraktivt lokalt alternativ. Vi skal gå etter de aller beste hodene, og sammen skal vi bygge et skikkelig Drammen-lag tuftet på trivsel, samhørighet og spennende utfordringer, sier Jacobsen. 

Som leder verdsetter han mot og nysgjerrighet, og han gleder seg til å være med på å dyrke fram en egen Drammen-identitet på sin nye arbeidsplass. 

– Jeg har jobbet med mange spennende prosjekter i karrieren, men det som sitter igjen hos meg er menneskene jeg truffet og relasjonene vi har utviklet sammen. Jeg er opptatt av å bygge et team der det er plass til det uformelle, til å ha det gøy. Det er slik vi får fram det beste i hverandre, sier Jacobsen. 

Man lærer av de man ledes av, og Egil Jacobsen har fortsatt god kontakt med lederen han hadde i Telenor, som gjerne inviterte hele teamet hjem eller på hytta. Her var det lederen selv som kokkelerte og serverte sine medarbeidere. 

– Han bygget kultur rundt det å være nær på, hvor det uformelle ble limet som gjorde at ting hang sammen. Det har satt varig inntrykk, og er noe jeg selv ønsker å etterleve som leder, sier han. 

 

Bildetekst: NY SJEF I DRAMMEN. Egil André Ø. Jacobsen vil bygge lokal identitet og samhørighet på Drammen-kontoret til Sopra Steria. Foto: Kristin Jacobsen/Studio Oscar


Kontaktperson Sopra Steria i Drammen:
Leder Egil André Ø. Jacobsen, mobil 954 85 515


Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia