Fra leder til fagspesialist i Drammen

| minutter å lese

Da leder og utvikler Torborg Eek ville tilbake til kode, var dethos Sopra Steria i Drammen hun fant den perfekte muligheten. 

Etter masterstudiene i datateknikk ved NTNU var målet til Eek å ta steget raskt opp i ledelsesleddet. Det klarte hun. Men i fjor fikk hun en åpenbaring – hun ville tilbake til faget sitt. 

- Karriereveien min var ganske standard. Jeg gikk fra utvikling, til testing, til testledelse, til prosjektledelse, og så til mellomledelse. Så gikk jeg nye veier som innovasjonsrådgiver, sier hun, og fortsetter: 

- Jeg jobber i en mannsdominert bransje. Vi var seks jenter av 60 elever på datateknikk. I fjor kjente jeg på at det stedet jeg ønsket å gjøre en forskjell ikke var som leder av et prosjekt eller selskap. Jeg er jo superengasjert i teknologi! 

Hun forteller at hun følte seg moden for å ta et litt annerledes valg.  

- Jeg kjente på at jeg hadde en større ro etter å ha vært med på karrierekjøret noen år, og at jeg nå var trygg på at jeg kunne ta et valg som var riktig for meg, og ikke bare et valg som ser bra ut på CVen, sier Eek.   

Hun forteller at det pirret nysgjerrigheten hennes da nyheten om at Sopra Steria skulle etablere kontorer i Drammen først kom, men at hun på det tidspunktet ikke var interessert i å bytte jobb. Etter hvert som tanken om å gå tilbake til koding begynte å vokse seg større, endret det seg. 

- Da jeg så turte å satse, var det takket være Sopra Steria at jeg hoppet ut i det. Sopra Steria er en sterk merkevare i IT-bransjen, og jeg har fulgt selskapet helt siden studietiden i Trondheim, da de alltid var til stede på bedriftspresentasjoner og lignende. Jeg var sikker på at Sopra Steria hadde de rette utviklingsmulighetene og menneskene jeg trengte for å kunne gjøre en helomvending i karriere, og hoppe inn der jeg slapp – med masse erfaring i sekken, men litt utdaterte sertifiseringer.  

Med bostedsadresse på Konnerud og små barn hjemme, var det heller ikke aktuelt å gå tilbake til Oslo-pendling.  

- Nå tar jeg bussen til jobb eller sitter på med mannen min, og rusler forbi togstasjonen der folk stresser mot toget på vei inn til Oslo. Det føles helt riktig å få mer fritid og enklere hverdagslogistikk, men samtidig ha en veldig givende jobb der jeg får drive med det jeg liker aller best, sier hun fornøyd.  

Det er imidlertid ikke bare-bare å gå tilbake til koding. IT-bransjen er i konstant utvikling, og Eek måtte derfor oppdatere kompetansen sin da hun skulle ta steget tilbake. Det har hun fått god hjelp til i Sopra Steria.  

- Jeg har fått veldig god støtte til dette. Det er stor faglig tyngde i selskapet, og jeg har tilgang på at læringsmateriell og alle verktøy jeg trenger i denne oppdateringsfasen. I tillegg har vi et internt prosjektopplegg for konsulenter som venter på oppdrag, slik at jeg raskt kommer inn i et team med andre utviklere og kan jobbe på reelle problemstillinger rundt koding. Det at jeg kan bruke en periode på å oppdatere meg og trene før jeg starter i kundeoppdrag, var tungtveiende for at valget falt på Sopra Steria.  

 Nå vil hun komme med en oppfordring til de som vurderer å gå IT-retningen.  

Jeg vil rope ut til alle unge, og spesielt jenter, at det er plass til flere, og at de ikke må velge bort realfagene og IT-fagene selv om de kanskje møter motstand, eller tenker at det er mange om beinet, for de kommer til å få så mye igjen hvis de velger en IT-rettet utdanning. 

- Nå kjenner jeg at jeg er sprekkfull av ambisjoner for å bli den beste utvikleren jeg kan bli, og jeg vet at det kommer til å bli helt topp.  

 

Bli en av oss

Se våre ledige stillinger.

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia