​Forsvaret velger Sopra Steria for fjerde gang

| minutter å lese

Sopra Steria har enda en gang fått jobben med å levere utviklingstjenester til forvaltningen av Forsvarets sikre IKT-plattformer.

Rammeavtalen gjelder de neste to årene, med mulighet for forlenging i ytterligere fem år. Sopra Steria er eneste leverandør på avtalen.

– Vi har jobbet med Sopra Steria i mange år. De har dyp og bred kompetanse om våre eksisterende plattformer, og vi er trygge på at det gode samarbeidet vil fortsette i den videre forvaltningen av dagens plattform, sier direktør for IKT-kapasiteter i Forsvarsmateriell (FMA), Eiliv Ofigsbø.

Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia, er stolt over å ha jobbet sammenhengende med Forsvaret på det samme området i en årrekke. Han forteller at kontrakten er en av de største konsulentselskapet har vunnet de siste årene.

– Vi tar det som et komplement og en stor tillitserklæring å bli valgt for fjerde gang på rad. Dette er en stor og strategisk viktig avtale for oss, og vi gleder oss til å videreføre det gode samarbeidet med Forsvaret, sier Rusti.

Les også: Digitaliserer 4400 jernbaneansatte

Strenge krav

Gjennom avtalen sikres Forsvaret tilgang til kompetanse og kapasitet til forvaltning og videreutvikling av Forsvarets sikre IT-plattformer. Kontrakten omfatter alle graderingsnivåer.

– Sopra Steria skal levere kostnadseffektive løsninger som tilfredsstiller Forsvarets strenge krav til tilgjengelighet, funksjonalitet og sikkerhet. Vi er tungt inne i forsvarssektoren, og dette er en kontrakt vi har lagt mye prestisje og ressurser i å vinne, sier Morten Follestad, sektordirektør for forsvar og nasjonal sikkerhet i Sopra Steria.

Han forteller at Sopra Steria leverer et stort spenn av tjenester til forsvarssektoren, fra strategisk rådgiving til applikasjonsutvikling.

– Det er ytterst få aktører på det norske markedet som har tilstrekkelig kapasitet og kompetanse på forsvarsdomenet og infrastruktur til å kunne håndtere avtaler av denne størrelsen. I tillegg har vi et stort antall sikkerhetsklarerte konsulenter på huset til enhver tid. Det gjør at vi raskt kan respondere og snu oss rundt om det skulle bli nødvendig, sier Follestad.

 

Bildetekst: FORSVARSKONTRAKT. (f.v.) Eiliv Ofigsbø, direktør for IKT-kapasiteter i Forsvarsmateriell, fornyer avtalen med Sopra Steria, her ved administrerende direktør Kjell Rusti. Foto: Sopra Steria

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia