Fire år som Norges beste arbeidsplass

| minutter å lese

Sopra Steria er på toppen av listen i kåringen «Norges Beste Arbeidsplasser». 

– Hemmeligheten er god arbeidskultur, stor takhøyde, deling, dialog og ledelse bygget på tillit. Dette er noe vi har jobbet systematisk med i en årrekke, og som har gjort det mulig for oss å ta rollen som det ledende konsulentselskapet i Norge, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria. 

Onsdag ettermiddag ble det klart at Sopra Steria for fjerde år på rad kan titulere seg Norges beste arbeidsplass. Konsulentselskapet gikk til topps i kategorien for de største bedriftene, de med over 500 ansatte. 

Dette er første gang en virksomhet kommer på førsteplass fire år på rad i kåringen til Great Place to Work. Sopra Steria vant også i 2017, 2018 og 2019, etter å ha ligget i kåringens toppsjikt i en årrekke. Great Place to Work måler årlig over 500 norske virksomheter. 

Kultur mot koronakrise

Kjell Rusti forteller at det smaker ekstra godt å vinne årets kåring, som altså kommer midt i den globale koronaepidemien. 

– Det er i krisetid at virksomheter virkelig blir satt på prøve, og det er ingen tvil om at alt arbeidet vi har lagt ned i salg, leveranse og kulturbygging virkelig betaler seg nå. Våre medarbeidere har gjort en fantastisk innsats og levert på store, samfunnskritiske leveranser fra hjemmekontor. Jeg er utrolig stolt og imponert over dem, sier han.

Sjefens viktigste oppgave

Ifølge Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work Norge, er den aller viktigste arbeidsoppgaven til en leder nettopp å bygge god kultur på arbeidsplassen.

– Virksomhetene som topper listen vår kjennetegnes ved at ledelsen fokuserer på medarbeidere og kultur. De tar den enkeltes helse på alvor, bygger gjensidig tillit, kommuniserer åpent og demonstrerer at virksomheten bidrar positivt i samfunnet. I en tid som dette er det spesielt hyggelig å løfte frem alle suksesshistoriene og de gode forbildene, sier Krohn Falck. 

150 nyansettelser over sommeren

De siste årene har Sopra Steria levert sterk organisk vekst på det skandinaviske markedet. Selskapet passerer snart 2000 ansatte i Norge. Totalt har Sopra Steria 46 000 ansatte i 25 land.

– Særlig i spesielle tider som disse må vi være proaktive og bygge for fremtiden. Vi har bestemt oss for en offensiv tilnærming til krisa. Vi tar imot 150 nye avgangsstudenter i august, og i motsetning til mange andre i vår bransje gir vi også sommerjobb til 50 studenter i år. Vi mener det er en del av vårt samfunnsansvar som en ansvarlig aktør, sier Kjell Rusti.

Han påpeker at det er vanskelig å forutsi hvordan forretningene blir i andre halvår av 2020, men spår at innsalg av nye prosjekter kan bli tøffere i nærmeste fremtid.

– I tiden fremover kan organisasjonen vår bli satt på prøve på en måte vi aldri har blitt før, og da vil vi trenge våre dyktige medarbeidere mer enn noen gang. Vi har det beste utgangspunktet - og vi vil fortsette å jobbe målrettet og langsiktig, sier Rusti.

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia