Even Bruvik Føyen er Norges beste javaprogrammerer

| minutter å lese

I går var det finale i norgesmesterskapet for javaprogrammering, Rosing Coding Challenge. Blant 185 deltakere og 15 finalister, var det Even Bruvik Frøyen fra Sopra Steria som stakk av med seieren.

— En overraskelse, absolutt, men en velkommen en. Det er stort å vinne i en slik konkurranse, med så mange flinke motstandere, sier Frøyen.  

Generalsekretær i Dataforeningen, Christian Torp, er imponert over Frøyens innsats.

— Jeg vil gratulere Even som løste alle oppgavene på en eksepsjonell måte. I tillegg viste han også gode egenskaper innen bærekraft, etikk, personvern, universell utforming og sikkerhet. Det var viktige forutsetninger da vinneren skulle kåres, sier Torp.

Tøff konkurranse

Etter at skåren fra kodeoppgavene ble talt opp, hadde tre finalister samme skår. Vinneren ble derfor kåret i finalen, med hjelp av en faglig quiz. Torp synes det var positivt med så mange dyktige deltakere:

— Det er utrolig moro at nesten 200 java-entusiaster hadde valgt å teste sine ferdigheter på oppgavene i Rosing Coding Challenge. De 15 finalistene gjorde alle en utmerket jobb, og jeg må derfor få gratulere alle 15, sier Torp.

Fem samarbeidspartnere

Rosing Coding Challenge er et dugnadsprosjekt initiert av Dataforeningen, og med fem norske virksomheter som partnere: Bouvet, DNB, PatientSky, Storebrand og Sopra Steria. Testplattformen som ble brukt i konkurransen, ble levert av Greps. Plattformen støttes av og kjøres i Microsofts skybaserte tjenester.

Torp mener det gode samarbeidet mellom partnerne bidro til suksess:

— Alle partnerne har alle bidratt med oppgaver som er mest mulig relevant for den type utfordringer programmerere vil møte i det «virkelige» livet. Konkurransen hadde derfor ikke vært mulig å gjennomføre uten dette dugnadsarbeidet, sier Torp

Håper på gjentakelse

Det ble kåret en vinner på hver av de fem partneroppgavene, og deltakerne med best samlet skår gikk videre til finalen. Even Bruvik Frøyen synes det var gøy med ulike typer oppgaver:

— Oppgavene fra partnerne var veldig spennende. Men også teorioppgavene var interessante, ettersom de krevde både kunnskap og refleksjon, sier Bruvik Frøyen, som håper at konkurransen blir en tradisjon:

— Jeg håper konkurransen gjentar seg til neste år, med erfaringer fra gjennomføringen i år, og enda flere deltagere. Slik kan vi få løftet frem de gode javaprogrammererne vi har i Norge, sier Bruvik Frøyen.

Bruvik Frøyen feiret seieren hjemme med familien i går kveld, men en større feiring må vente.

— Det er vanskelig å feire ordentlig i disse dager, men når situasjonen normaliserer seg, skal jeg ta en kveld for å feire ute med venner. Det er morsomt å ha noe å se frem til, sier han.

Om Rosing Coding Challenge

Rosing Coding Challenge (RCC) 2020 er en landsomfattende programmeringskonkurranse som er åpen for alle som ønsker å måle sine ferdigheter mot andre. Første del av konkurransen gikk i dagene 16-23. mars.

Dataforeningen skriver også om dette

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia