Er dette Norges største kunnskapskonferanse?

| minutter å lese

Lørdag 3. februar la Sopra Steria beslag på hele Odeon kino i Oslo, for å arrangere sin interne kompetansedag «Rubiks». Over 900 kunnskapstørste medarbeidere kunne velge blant 120 forskjellige foredrag, holdt av 200 delingsvillige kollegaer. 

Se video

Det årlige møtestedet for kunnskapsdeling i Sopra Steria, er skapt av og for de ansatte. Deltakelse er frivillig, som gir mulighet både for å lære og lære bort – uavhengig av tematikk og erfaringsnivå. Det interne arrangementet har blitt svært populært blant både deltakere og foredragsholdere, noe som har ført til solid vekst for hvert år som har gått.  

– Vi hadde aldri forestilt oss at Rubiks ville bli så populært, da vi arrangerte det første gang for fem år siden, sier employer branding manager Nana Stojanovic, som har vært prosjektleder for årets gjennomføring.  

– Nå samler vi nesten tusen kollegaer på en solfylt lørdag i februar, og det er fortsatt kø for å bli med. Det er helt vilt! Etter omfanget å dømme, må jo dette være Norges største interne kunnskapskonferanse? I hvert fall innen teknologibransjen, mener Stojanovic.  

Sterk delingskultur 

Kunnskapsdeling er ikke et ukjent fenomen for medarbeiderne i Sopra Steria. Hver eneste uke drives det aktivt med nettopp det, både i form av kompetansebygging i faggrupper, interne kurs, sertifiseringer og eksterne seminarer.    

Og selv om Rubiks er av et helt annet omfang, er det likevel en arena hvor også ferske foredragsholdere blir oppfordret til å prøve seg. Og med et program som tok for seg alt fra teknologitrender, dataanalyse og kunstig intelligens, til ledelse, bærekraft og kultur – sto nyutdannede på scenen, side om side med fageksperter som har årevis med erfaring.  

– Felles for dem alle, var et ønske om å dele kunnskap om et tema som opptar dem – og som kolleger kunne dra nytte av. Dette er kunnskapsdeling i praksis, og «Power of Sharing» er virkelig beskrivende for vår kultur, sier Nana Stojanovic.  

Utfordre seg selv i trygge rammer 

Frode Hus er én av 200 foredragsholdere fra Sopra Steria som sto på scenen under Rubiks. Han jobber til daglig med cybersikkerhet, og har lang fartstid som både utvikler, arkitekt og foredragsholder. Nylig delte han fem tips for å holde gode foredrag i nettavisen kode24, og han oppfordrer flere til å prøve seg foran publikum. 

– Det å utfordre seg selv på denne måten bør være en ambisjon for mange, og på Rubiks kan man gjøre det på en trygg arena omgitt av gode kolleger, sier Hus, som har latt seg imponere over den helhetlige tilnærmingen til kunnskapsdeling i Sopra Steria, som skiller seg fra hva han har opplevd på tidligere arbeidsplasser.   

– Her er det ikke opp til noen få ildsjeler å arrangere, men hele organisasjonen er med. Det er satt i system og man merker det er forankret i ledelsen. At man faktisk har leid hele Odeon for dette, sier jo sitt, påpeker Hus.  

Bredt spekter og stor verdi 

Det ligger mye arbeid bak et så omfattende arrangement som Rubiks, og prosjektleder Nana Stojanovic benytter anledningen til å applaudere innsatsen til alle involverte.  

 – Prosjektteamet har jobbet tett med både fagansvarlige i Sopra Steria og foredragsholderne, noe som har bidratt til et solid program med mangfold og bredde i både innhold og representasjon. I tillegg har vår grafiske designer løftet det visuelle til nye høyder. Alt i alt har vi sydd dette sammen på en svært profesjonell måte, noe vi har all grunn til å være stolte av, sier Rubiks-veteranen.     

Også i år viser evalueringene at deltakerne sitter igjen med nyttig kunnskap på både eget og andres fagfelt, og at arrangementet er av stor verdi også på det sosiale planet. 

– Vi vet at det å få brukt fagkompetansen sin – og ikke minst videreutvikle den, er avgjørende for motivasjonen på arbeidsplassen. Og at inkluderende og sosiale møteplasser er viktig for trivselen. Siden Rubiks så tydelig favner om begge disse aspektene, ser vi fram til å fortsette satsningen også i årene som kommer, avslutter Stojanovic.

Kunnskapsdagen Rubiks 2024
Search

Bilder

Kaffepause på Rubiks_1200x630

Last ned bilde

Medarbeidere3 på Rubiks_1200x630

Last ned bilde

Programmet og medarbeidere_Rubiks24

Last ned bilde

Programmet Rubiks24

Last ned bilde

DSC05288Rubiks241 (1)

Last ned bilde

DSC05240Rubiks241 (1)

Last ned bilde

DSC05328Rubiks24 (1)

Last ned bilde

DSC04884Rubiks24 (1)

Last ned bilde

DSC04922Rubiks24

Last ned bilde

DSC05065Rubiks241 (2)

Last ned bilde

DSC04892Rubiks24 (1)

Last ned bilde

DSC04838Rubiks24 (1)

Last ned bilde

Image (2)1 (1)

Last ned bilde

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia