Eirik Haslestad til Sopra Steria

| minutter å lese

Den tidligere yrkesoffiseren skal bygge broer mellom forretning og IT og hjelpe rådgiverne i Sopra Steria til å bli enda flinkere problemløsere for kundene.

– En av mine kjepphester er at vi må snakke om løsningene våre på en enklere måte. Jeg kommer til å utfordre alle på det. Ikke bruk forkortelser og stammespråk. Fortell heller hvilke problemer som skal løses og hva kunden får ut av det, understreker Haslestad.

Interessen for problemløsning og klar kommunikasjon kan spores tilbake til en 15 år lang militærkarriere, først som mekaniker, deretter pilot og senere i diverse stabsfunksjoner i Luftforsvaret og Forsvarsstaben. Parallelt tok han siviløkonomutdanning på BI.

– Du kan si at jeg har studert, men at jeg aldri har vært student. Utdannelsen ble kombinert med full jobb, sier Haslestad. 

Dratt mot konsulentverden

I 2008 ble han innvilget to års permisjon av Forsvaret for å jobbe i konsulentselskapet Kearney. Det ga mersmak.

– Jeg ble dratt mot det å lære å kjenne forskjellige selskaper og bransjer. I konsulentyrket har jeg dessuten et stort miljø av flinke mennesker rundt meg hele tiden. Det er inspirerende og skjerpende, sier Haslestad.

Etter avtjent plikttjeneste i Forsvaret, som inkluderte ett år i Forsvarsdepartementet, bar det tilbake til konsulentverden, først QVARTZ og siden PricewaterhouseCoopers (PwC). Arbeidsoppgavene har strukket seg fra sourcing- og markedsanalyser til rekruttering og strategiske endringsprosjekter. 

Brohode mot forretningsrådgiverne

I Sopra Steria skal Eirik Haslestad  gå inn i ledelsen i divisjonen Digital Platform Services, som tilbyr tjenesteutsetting og leverer sky- og infrastrukturrådgivning, transformasjonsprosjekter og nøkkelferdige IT-løsninger. Mandatet er å videreutvikle de tekniske rådgiverne og være et brohode til andre deler av virksomheten, især Business Consulting.

– Vi skal jobbe sammen for å gjøre rådgiverne enda mer forretningsorienterte. Rådene vi gir skal være fasttømret i kundenes reelle behov, og absolutt ikke i en eller annen IT-løsning. Da kan vi virkelig hjelpe kundene med å ta de store veivalgene, skape gode digitale arbeidsplasser og få bedre styring på økonomien knyttet til IT, sier han.
Search

ledelse-og-strategi

Lignende innhold

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, og har de siste seks årene blitt rangert som Norges beste arbeidsplass. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap. Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid.

Sopra Steria har 47 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 4,7 milliarder i 2021. I Norge sørger 2400 medarbeidere for en årlig omsetning på over 3 milliarder kroner i 2021. Vi har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Drammen, Bergen, Kristiansand, Tromsø, Fredrikstad og Hamar.

 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton

Kristin Blix-Elton

Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia