Digitaliseringskjempe etablerer seg i Drammen

| minutter å lese

Norges største konsulentselskap innen digitalisering, Sopra Steria, åpner nytt regionskontor i Drammen. Nå er de på utkikk etter dyktige drammensere.

- Drammen er en spennende by i kraftig vekst. Det er et knutepunkt mellom Vestfold, Buskerud og Oslo, og vi ser at det er en økende trend at næringsliv etablerer seg der. Det blir et naturlig sted å plassere oss, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria.

Selskapet har skilt seg ut med sin store vekst de siste årene, og har rundet over 2000 medarbeidere i Norge i henholdsvis Oslo, Stavanger og Trondheim. Sopra Steria bistår både offentlig og privat sektor med alt fra strategi til utførelse av digital transformasjon.

Kjell Rusti
Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria


Vil ansette lokal leder

- Med en slik vekst som vi har, er det også en naturlig tanke å etablere seg der vi kan finne gode medarbeidere. Det er mange som bor i drammensregionen, og vi ønsker å tilby medarbeidere som bor her en kortere reisevei, samt lokal tilhørighet, sier Rusti.

Sopra Sterias første prioritet er nå å finne en som kan lede drammenskontoret. Håpet er å finne noen som har tilhørighet i byen. Deretter er målbildet å ansette 50 teknologer – i første omgang.

- Vi er sikre på at det ikke skal bli vanskelig å finne gode medarbeidere. Selv om kontoret blir en «start-up» sammenlignet med Oslo-kontoret, så har medarbeiderne fordelen av at de har noen av Norges største fagmiljøer innen teknologi tilgjengelig bare en kort videosamtale eller togtur unna, sier Rusti.

Planen er å etablere seg sentralt ved Drammen stasjon, så det skal bli enkelt for både medarbeidere og kunder å komme seg til lokalene.

- Vi håper på å være på plass i januar, og derfra vil det gå slag i slag. Vi ser frem til alle mulighetene Drammen vil gi oss, sier Rusti.

SVV: - Samlokalisering er stor fordel

Også kundene i Drammen setter pris på at Sopra Steria utvider sin regionsatsning. Lars Kalfoss, direktør for IT i Statens vegvesen, sier at de er svært tilfredse med at Sopra Steria etablerer eget kontor i byen.

Lars Kalfoss Foto Knut Opeide Statens vegvesen
Lars Kalfoss, direktør for IT i Statens vegvesen (Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen)

- Grunnen til at Statens vegvesen sin IT-avdeling flytter ut av Oslo med over 100 arbeidstagere, er et politisk vedtak om å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo. I denne forbindelse ble det besluttet at IT skulle få sitt hovedkontor i Drammen. Over en periode vil også et større antall konsulenter flytte med, slik at vi etter at til slutt blir cirka 300 personer inkludert de innleide, sier han, og fortsetter:

­- Derfor er vi veldig tilfreds med at leverandørene etablerer eget kontor i Drammen. Vi jobber mye i tverrfunksjonelle team, og samlokalisering med leverandørene er en stor fordel.

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia