Den internasjonale transsynlighetsdagen 31. mars: Gir velferdspermisjon ved kjønnsbekreftende behandling

| minutter å lese

Transpersoner har i dag ikke krav på velferdspermisjon ved kjønnsbekreftende behandling. Sopra Steria tar nå grep for å endre dette.

Jeg er veldig glad for å meddele at medarbeidere i Sopra Steria som skal gjennomføre behandling i forbindelse med kjønnsinkongruens, nå får velferdspermisjon til å gjennomføre behandlingen i arbeidstiden, sier Solfrid Skilbrigt, HR- og strategidirektør i Sopra Steria Skandinavia.

Sopra Steria er per nå ett av de første selskapene i Norge som tilbyr velferdspermisjon i forbindelse med behandlingen. Nå håper de at flere andre virksomheter vil følge etter:

– Vi vet at mange personer med kjønnsinkongruens har flere utfordringer knyttet til behandlingsløpet, både økonomisk og i forbindelse med fravær på arbeidsplassen, sier Skilbrigt, og fortsetter:

 – Derfor håper vi at dette kan være et bidrag til at også flere tar et steg i denne retningen.

Sopra Steria ønsker å være en arbeidsplass for alle, og det inkluderer også transpersoner og andre som ikke identifiserer seg med binære kjønnsidentiteter.

– Vi vil alltid fortsette arbeidet for å bli en bedre arbeidsplass for alle, sier Skilbrigt

En av ildsjelene bak det nye tiltaket, Miriam Hardarson, gjennomførte selv en kjønnsbekreftende behandling som ansatt i Sopra Steria. Hennes mål var å hjelpe fremtidige kollegaer som står overfor lignende problematikk:

–Vi har kommet langt i arbeidet med inkludering og likestilling i arbeids- og næringslivet, men det er noen områder vi må forbedre oss på. Og en av dem er tilrettelegging for transpersoner og andre ikke-binære kjønnsidentiteter, sier Hardarson, og fortsetter:

 – Velferdspermisjon ved behandling er et viktig skritt på veien, men det er også flere andre grep norske virksomheter bør ta for å sikre bedre inkludering og likestilling av transpersoner i arbeidslivet. Her er jeg veldig glad for at Sopra Steria går foran, og jeg håper det inspirerer andre virksomheter til å gjøre det samme, avslutter Hardarson.

Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, og har de siste seks årene blitt rangert som Norges beste arbeidsplass. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap. Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid.

Sopra Steria har 47 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 4,7 milliarder i 2021. I Norge sørger 2400 medarbeidere for en årlig omsetning på over 3 milliarder kroner i 2021. Vi har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Drammen, Bergen, Kristiansand, Tromsø, Fredrikstad og Hamar.

 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton

Kristin Blix-Elton

Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia