50 Sopra Steria-frivillige rakk opp hånden for Kreftforeningen

| minutter å lese

Da Kreftforeningens landssamling måtte flyttes over i digitale kanaler, rakk nesten 50 av Sopra Sterias konsulenter opp hånden for å bidra med planlegging og gjennomføring.

– Vi er enormt takknemlige for innsatsen og hjelpen fra så mange dyktige folk, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross.

Innovasjonsdirektør i Sopra Steria, John Berland, ble positivt overrasket over det store engasjementet av frivillige fra Sopra Steria som ønsket å bidra:

– Jeg la ut en post på vår interne kommunikasjonskanal Workplace. Jeg trodde gjerne et par skulle rekke opp hånden for å frivillig bidra, men da jeg sjekket hadde hele 50 medarbeidere meldt seg!, sier Berland.

23. mars i år skulle Kreftforeningen arrangere landssamling for over 200 deltakere fra hele Norge. På grunn av koronapandemien var de nødt til å gjennomføre hele samlingen digitalt. Da spurte de Sopra Steria om bistand.

– Kreftforeningen ønsket hjelp til å arrangere sin aller første digitale landssamling. Vi i Sopra Steria er opptatt av å dele vår kunnskap med samfunnet rundt oss. Derfor utarbeidet og fasiliterte vi deler av landssamlingen for Kreftforeningen, sier Berland.

Kreftforeningen og Ingrid Stenstadvold Ross var svært fornøyd med resultatet:

– Sopra Steria loset oss gjennom design thinking-metoden med fokus på hvordan Kreftforeningen kan få flere medlemmer, slik at vi får enda større engasjement og oppslutning rundt kreftsaken. Vi gikk ut av dagen med full verktøykasse og toppmotivert organisasjon, sier Ross.

–Meningsfullt å bidra!

En av de som rakk opp hånden for å bidra, var en av Sopra Sterias infrastruktur-ingeniører, Helena Haugane.

– Da jeg så at Kreftforeningen trengte bistand, tenkte jeg at dette må jeg stille opp på. Arbeidet deres treffer de fleste, på en eller annen måte – og da var det meningsfullt å kunne bidra til at de får gjennomført sin samling og sitt arbeid på en god måte, sier hun.

Haugane synes det er flott at Sopra Steria bruker kunnskapen sin til å hjelpe dem som trenger det.

– Vi har en hel haug med dyktige og engasjerte mennesker som er gode på digital samhandling. At vi bruker kunnskapen vår for å hjelpe andre, synes jeg er bra, sier hun.

 

Helena Haugane Sopra Steria_440x325

Infrastruktur-ingeniør i Sopra Steria, Helena Haugane


Search

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Vil du vite mer?

Kristin Blix-Elton
Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Skandinavia