SINTEF: Flytter til skyen

Bakgrunn 

SINTEF er et av Europas største uavhengige forskningsinstitutter, og utfører hvert år flere tusen oppdrag – for små og store kunder. SINTEF er et bredt, flerfaglig forskningsinstitutt med internasjonalt ledende spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap.

SINTEFs visjon er "Teknologi for et bedre samfunn" og har:

  • 6 forskningsinstitutter
  • 11 lokasjoner
  • Over 2 000 ansatte

Det er mange ulike behov som skal ivaretas, og mange enheter som skal administreres! Og nå er alle disse på vei ut i skyen.

SINTEF vil ligge i forkant av kunnskapsbølgen, og bruker helt bevisst moderne teknologi for å få fortrinn på forretningssiden (forskningssiden). De vet nøyaktig hva de vil ha, og satser friskt som en organisasjon på sitt felt.

 

Hva bidro Sopra Steria med?

Den valgte skyplattformen heter Microsoft Endpoint Manager, og flyttingen dit skjer ved hjelp av Sopra Sterias team for standardisert enhetsadministrasjon "RightExperience Device Mangement". 

Prosjektet med Sopra Steria dekker:

  • Overgang for enhetsadministrasjon fra System Center Configuration Manager (SCCM) til Microsoft Endpoint Manager (Intune).
  • Pakking av standard applikasjoner i Sopra Sterias tjeneste App Factory.
  • Reinstallasjon av nåværende PC-er til ny løsning.
  • Enhetsadministrasjon og tilpasning av policier for Microsoft Endpoint Manager Intune Mobile for samtlige ansatte.
  • Overgang til Conditional Acces og multifaktorautentisering for samtlige ansatte.
  • Modernisering av fjerntilgang til Always On VPN.
  • Utarbeidelse og tilpasning av brukerveiledninger for sluttbrukere og Service Desk. 


Verdi for kunden

SINTEF får en enda bedre kontroll over alle enheter som benyttes i arbeid. Videre får SINTEF økt sikkerhet ved å integrere verktøyene fra Microsoft Endpoint Manager med Security Operations Center (SOC). 

Dette gir SINTEF en sikker og robust klientplattform som alltid er oppdatert. Det gir rask tilgang til nye og moderne funksjoner, blant annet Autopilot. Med den nye Autopilot-plattformen kan enheter konfigureres fra hvor som helst, også hjemme hos ansatte (sluttbrukere). 

Overgangen fra System Center Configuration Manager (SCCM) til Microsoft Endpoint Manager (Intune) vil øke effektiviteten og gi SINTEF større rom til å fokusere på de viktigste arbeidsoppgavene. 

Vil du vite mer?
Atle Rønningen
Atle Rønningen Direktør for infrastruktur
Les om lignende prosjekter
Les lignende blogger
Les lignende nyheter

Kontakt oss

Vil du høre mer om lignende prosjekter?

Kryss av i boksen for å bekrefte*

Se alle prosjektene til Sopra Steria

Se alle