Hvorfor jobbe her?

Den viktigste årsaken tenker vi, er muligheten til å bryne deg på og lære av et stort og dyktig fagmiljø. Vi har bransjens bredeste miljø for teknologer, og vi er opptatt av godt samarbeid på tvers av avdelingene.

Sopra Steria er et endringsvillig og kunnskapsdrevet selskap, og det er ikke uten grunn vi er blitt kåret til Norges beste arbeidsplass flere år på rad. Vi har et arbeidsmiljø som passer de fleste. Se våre ledige stillinger eller send en  åpen søknad.

Ledige stillinger


GPTW_Røde_ballonger_440x325

Norges beste arbeidsplass 5. år på rad

Det handler ikke om å vinne tittelen. Det handler om å få bekreftet effekten av vårt arbeid med å forbedre oss, og at folk har det godt på jobb, til tross for krisetider. Vil du vite mer om kulturen vår?

Person_holder_emneknaggskilt_440x325

Følg Sopra Steria

Ta gjerne en titt på Instagram-kontoene våre
@soprasteria_no og @soprasteriagraduate.
Der får du et førsteinntrykk av den gode stemningen, og hvordan det er å jobbe hos oss.

Hvordan er det egentlig å bytte jobb fra hjemmekontor?

Spiller det noen rolle hvilket selskap du jobber i når du likevel sitter hjemme? Hvordan blir en kjent med kollegaer uten å møtes fysisk? Og hva skiller egentlig Sopra Steria fra andre arbeidsplasser? Bli kjent med Ingrid, Vegard og Elisabeth som forteller litt om deres opplevelser da de byttet jobb i annerledesåret 2020.

Ingrid deler sin historie

Se video

Hør Vegard fortelle

Se video

Og hva Elisabeth tenker

Se video

Noen av prosjektene våre

Du kan få jobbe med et spekter av samfunnsnyttige og spennende prosjekter. Du blir en del av en gjeng med høyt kompetansenivå på tvers av teknologier, med godt humør og masse stå-på-vilje.

 

Coop: Obs Analytics – forretningsverdi gjennom avansert dataanalyse

apr 15, 2021, 17:20
Title : Coop: Obs Analytics – forretningsverdi gjennom avansert dataanalyse
Button label :

Bakgrunn

Coop er én av de største dagligvareaktørene i Norge, med Obs som konsernets hypermarkedkjede. Obs-kjeden består av 31 varehus med bredt dagligvare- og faghandelsutvalg. Retail-bransjen er i stor endring, og for å lykkes i en tøff konkurransesituasjon må kjedene utnytte alle fordelene med data og innsikt.

Obs ønsket å kombinere eksisterende datakilder og avansert analyse, for å utforme butikkene og plassere varene på best mulig måte. Obs så potensialet i å bli mer datadrevet, og forstå bedre hvordan handlemønsteret blir påvirket av varehusenes utforming.

Dette initiativet førte til at Obs både kunne skape forretningsverdi av eksisterende data, og gi kundene en bedre handleopplevelse. Ikke minst var det viktig at løsningene skulle gi verdi uten å gå på bekostning av personvernregler (GDPR). Løsningen samler data fra mange kundereiser, men disse kan ikke brukes til å overvåke enkeltpersoner.

Hva bidro vi med?

Obs og Sopra Steria identifiserte gode og komplekse brukerhistorier. Tre av dem ble grunnlaget for automatiserte analyser og visualisering gjennom interaktive dashboard. En kombinasjon av Coops ulike datakilder ble koblet opp mot skyløsningsplattformen Azure, mens Plotly ble brukt til å visualisere prosessene.

Med en tett dialog med kunden og relevante brukere, sikret prosjektet brukersentrert utvikling og forretningsverdi. Dataanalysekunnskapene i teamet spilte godt sammen med forretningsutviklingsperspektivet, og en slik bro mellom forretning og teknologi ga verdifulle tekniske løsninger for Coop.

Hvilken verdi skapte dette?

Varehusledere og Obs sentralt fikk med dette rask tilgang på relevant innsikt, som de kunne bruke som grunnlag for operative beslutninger og langsiktige valg for varehusene.

Styrken i løsningen er at den gir både historiske analyser og nåtidsanalyser. Nå kan både varehuslederne og Obs sentralt, sammenligne hvordan og hva ulike oppsett i varehusene påvirker, og hvordan kundene handler. Ut fra dette kan de ta gode valg for bygging, utforming og utvikling av varehusene.

Tags :

Student eller nyutdannet

Ønsker du en rakettstart på karrieren som student på siste året eller nyutdannet innen IT, økonomi eller design? Da kan en graduate-stilling eller sommerjobb hos oss være aktuelt for deg!

Les mer 

Medarbeidere forteller

Øk energien i digitale møter med disse oppvarmingsøvelsene

| Eli Toftøy-Andersen

To år på Norges beste arbeidsplass!

| Victoria Urdshals Holm

Slik kan vi få mer mangfold i norsk næringsliv

| Nana Stojanovic

Sterk internkultur

I Sopra Steria er vi opptatt av å dyrke samarbeid ved å dele med kollegaer, kunder og samfunnet. Dermed gjør vi hverandre litt klokere og stadig bedre. Dessuten er vi gode på å heie på hverandre. For vi vet at vi får til veldig mye mer sammen enn vi gjør hver for oss!

Les mer

Bli litt kjent med oss

Vil du vite mer?
Ida Sveen
Ida Sveen Senior HR-rådgiver