Politiet satser på biometri

09 Jun 2013

Oslo: It-konsulentselskapet Steria har inngått en avtale med danske Rigspolitiet om levering av en heldigital biometriløsning, og blir med det for alvor en storaktør i markedet.

Avtalen med Danske Rigspolitiet strekker seg over fem år, med mulighet for en ytterligere forlengelse på tre år. Avtalen vant Steria i sterk konkurranse med veletablerte biometriselskaper, og er verdt et tosifret millionbeløp.

– Denne avtalen er noe vi har jobbet hardt med i snart to år, og det er godt å se at vi nå for alvor har etablert oss i biometrimarkedet, også som en AFIS-leverandør (Automated Fingerprint Identification System) med egenutviklet teknologi. Løsningen vi skal levere gjør det enklere for dansk politi å registrere fingeravtrykk og å hente informasjonen blant annet direkte gjennom håndholdte mobile enheter, forteller Ole Marius Steinkjer, forretningsutvikler for biometri i Steria.

Biometriavtalen lar Rigspolitiet ta i bruk en AFIS-løsning som gir muligheten til å lagre og sammenligne fingeravtrykk i store databaser på en rask og enkel måte. – Løsningen er utviklet fra bunnen av Steria, og med den nye avtalen signert er vi for alvor en av de store aktørene i markedet, sier Steinkjer.

Referanse åpner dører
Danmark har i likhet med blant andre Norge, Tyskland, Frankrike og Spania underskrevet Prüm-avtalen, som gir medlemslandene tilgang til hverandres DNA- og fingeravtrykkregister. Løsningen Rigspolitiet nå tar i bruk lar dem automatisk søke blant disse, og hente informasjon på tvers av landegrensene. Steria er allerede leverandør av biometri til blant annet norsk politi.

– Det at vi nå har en referanse på et kriminalt AFIS-system, vil åpne nye dører i markeder hvor vi har muligheten til å gjøre det bra. Norge er knyttet til Prüm-avtalen, men har ikke noen løsning på plass enda. Vi ser også en mulighet for å posisjonere oss i land som Tyskland og Frankrike, så vel som utenfor Europas grenser, sier Steinkjer.

– Gjør jobben enklere
Når danske Rigspolitiet nå bytter ut sin nåværende ende-til-endeløsning på fingeravtrykk, går de over til et helelektronisk system hvor bruken av papir forsvinner. Steria vil levere et fullverdig biometrisystem med automatiske registreringsstasjoner for fingeravtrykk og personbilder ved alle politistasjoner, samt en egen mobilløsning.

– Teknologien oppdager alle små og unike detaljer i et fingeravtrykk, og sender på få sekunder svar til politiet om identifiserte avtrykk. Informasjonen kan også sendes direkte til politidistriktenes stasjonære løsninger. På andre biometrisystemer kan slike identifiseringer ta titalls minutter, i tillegg til at dette også krever manuelt arbeid av en fingeravtrykksekspert. Vår løsning gjør politiets arbeid mye enklere og ikke minst raskere, forteller Steinkjer.
(Pressenytt)

Les mer om Steria og biometri her: http://www.steria.com/our-solutions/biometrics/

Pressekontakt

kbe_120x120Kristin Blix-Elton
Markeds- og kommunikasjonsdirektør
tlf: +47 970 28 616
E-post: kristin.blix-elton@soprasteria.com