Stavanger | Sikkerhet i industrielle kontrollsystem

False

  • Dato: torsdag 18 oktober, 2018
  • Sted: Jåttåflaten 27, Stavanger
  • Tid: kl. 08:30 til kl. 10:45
Sikkerhet i industrielle kontrollsystem

 

Cyberangrep mot industrielle kontrollsystem kan resultere i massiv skade og store tap. Vi viser deg hvilke trusler vi står overfor og hvilke grep som må gjøres for å motvirke disse.

Meld deg på her

Sopra Steria og Equinor vil på dette lynkurset gi en innføring i hva som kjennetegner industrielle kontrollsystemer og hvordan cyberangrep kan påvirke disse. Du vil få et innblikk i hvordan trusselbildet har endret seg frem til i dag og hvilke trusler industrien må være forberedt på i fremtiden.  

Med økende trusselbilde stilles det større krav til et effektivt styringssystem, samtidig som rivende teknologiutvikling og -konkurranse gjør at man har knapt med tid og ressurser til å et slikt på plass. Her viser vi hvordan du kan benytte IEC 62443 til å ta styring.

Program

08.30 Frokostbordet står dekket og kaffen er klar
09:00
Cyberangrep innen IACS – Trusler og tiltak
Kenneth Titlestad
09.45
Pause
10.00
Hvordan ramme inn IEC62443 i et eksisterende styringssystem?
Jan Munkejord
10.45
Mingling og avslutning


Om foredragsholderne:

Kenneth Titlestad

Kenneth Titlestad
Consulting Manager, Sopra Steria

Kenneth har mange års erfaring fra Equinor, hvor han har jobbet med ledelse, arkitektur, sikkerhet innen IT og OT. De siste årene har han tilbragt det meste av sin tid til trusseljakt, penetrasjonstesting og sikkerhetsarkitektur i industrielle automasjons- og kontrollsystemer både on- og offshore.

 

Jan Munkejord

Jan Munkejord
Fagingeniør Automasjon, Forfatter og filosof, Equinor

Jan er egentlig en «hard core Automation guy» som det siste tiåret har jobbet en del med innføring av cybersikrings rammeverket i «butikken sin». Han begynner å bli litt paranoid og ønsker ikke noen ytterligere omtale enn at han gjerne omtaler seg som forfatter og filosof.

Praktisk Informasjon

Dato: Torsdag 18. oktober, 2018
Sted: Jåttåflaten 27, 4020 Stavanger
Tid: kl. 08:30 til kl. 10:45
Parkering:
Gullhallen under Trollbygget, Stadionparken eller på grusplassen bak Aker BP-bygget

Personvern

Ved å svare ja her samtykker du til at din e-post settes på Sopra Sterias liste over mottakere av nyhetsbrev og informasjon om seminarer/kurs og lignende. Sopra Steria vil ikke bruke e-posten din til andre formål enn å sende deg informasjon. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å sende e-post til lynkurs@soprasteria.com eller ved å melde deg av nyhetsbrevet.

Pris

Alle våre lynkurs er gratis, men om du ønsker faktura for bevertning, ta kontakt med Irene Bruun på ibr@soprasteria.com. Du kan melde deg på helt fram til kursdato så lenge det er ledige plasser.


Hvem kan delta?

Våre lynkurs er svært populære. Derfor tar vi dessverre kun imot påmeldinger fra potensielle og eksisterende forretningsforbindelser og partnere av Sopra Steria.


Ønsker du gratis rådgivning med en av våre seniorkonsulenter?

I etterkant av lynkurset tilbyr vi en times gratis rådgivning med en av våre seniorkonsulenter. Her kan vi diskutere og se etter løsninger på mer konkrete spørsmål og utfordringer du og din organisasjon måtte ha knyttet til temaet på dette lynkurset. Ta kontakt med Irene Bruun på ibr@soprasteria.com for påmelding.

Skreddersydde kurs

Vi spesialtilpasser kurs etter din virksomhets behov og ønsker. Ta kontakt med Irene Bruun på ibr@soprasteria.com.