Bruker du et godt språk som er lett å forstå? Slik lykkes du med klarspråk.

False
  • Dato: onsdag 7 februar, 2018
  • Sted: Biskop Gunnerus' gate 14, Oslo
  • Tid: kl. 08:30 til kl. 09:30
Klarspråk

 

Vi drukner i informasjon. Derfor blir det stadig viktigere at det du skriver er klart og tydelig. Da når budskapet frem. Arbeidet med klarspråk er tett knyttet til arbeidet med brukskvalitet, gode brukeropplevelser og universell utforming.

Meld deg på

På dette lynkurset får du høre to fortellinger om klarspråkarbeid fra NAV og Skatteeteaten. Eva Bekkelund-Eriksen fra NAV forteller om hvordan de arbeider med fornyelse og endringer for å få til en bedre brukerdialog, slik at brukerne forstår pliktene og rettighetene sine. Eli Toftøy-Andersen fra Sopra Steria forteller om arbeidet med å gjøre kompliserte skattefaglige tekster om til enkel og brukerrettet informasjon.

Til frokost denne dagen får du også konkrete tips og råd fra forfatter og tidligere journalist Lars Aarønæs: Finn ordene som virker. Hvordan får du flere til å lese det du skriver? Hva er de beste knepene hvis du vil at innholdet skal engasjere mottakeren? Med den rette teknikken blir du en mye flinkere formidler. Lars Aarønæs forteller hvordan du kan få flere lesere.

Program

08:30-09:00 Frokost og kaffe
09:00-09:30
Klarspråk i NAV
Eva Bekkelund-Eriksen, NAV
09:30-09:50
Tungt skattespråk
Eli Toftøy-Andersen, Teamleder UX og design, Sopra Steria
09:50-10:15
Pause
10:15-11:00
Skriv bedre og fang leseren
Lars Aarønæs, språkkonsulent, sakprosaforfatter og redaktør

 

Om foredragsholderne:

Eva Bekkelund-Eriksen

Eva Bekkelund-Eriksen
NAV.

Eva arbeider med fornyelse av brev og tekster i elektroniske løsninger og er ansvarlig for klarspråk i NAV. I tillegg holder hun foredrag og kurs for å heve kompetansen og skape større bevissthet om god formidling og brukerdialog.


Eli Toftøy Andersen

Eli Toftøy-Andersen
Teamleder for UX og design i Sopra Steria.
Hun har en sterk interesse for klarspråk og har jobbet i grenselandet mellom design og innhold i flere av sine prosjekter. Eli er også medforfatter av boken Praktisk brukertesting.

 

Lars Aarønæs

Lars Aarønæs
Språkkonsulent, sakprosaforfatter og redaktør.
I bøker som «Skriv godt», «Ord som virker» og den foreløpig siste, «Fang leseren!», får du gode tips om hvordan teksten din kan gjøres enklere og mer leservennlig. I 25 år skrev han Språkspalta i Norsk Journalistlags fagblad Journalisten. Han er en mye brukt foreleser i pressen og i næringslivet. Lars er også mannen bak Språkspalta på Facebook, som har 35 000 deltakere.

 

Praktisk Informasjon

Dato: onsdag 7. februar, 2018
Sted: Biskop Gunnerus' gate 14, Oslo
Tid: kl. 08:30 til kl. 11:00

Pris

Alle våre lynkurs er gratis, men om du ønsker faktura for bevertning, ta kontakt med Irene Bruun på ibr@soprasteria.com. Du kan melde deg på helt fram til kursdato så lenge det er ledige plasser.


Hvem kan delta?

Våre lynkurs er svært populære. Derfor tar vi dessverre kun imot påmeldinger fra potensielle og eksisterende forretningsforbindelser og partnere av Sopra Steria.


Ønsker du gratis rådgivning med en av våre seniorkonsulenter?

I etterkant av lynkurset tilbyr vi en times gratis rådgivning med en av våre seniorkonsulenter. Her kan vi diskutere og se etter løsninger på mer konkrete spørsmål og utfordringer du og din organisasjon måtte ha knyttet til temaet på dette lynkurset. Ta kontakt med Irene Bruun på ibr@soprasteria.com for påmelding.


Skreddersydde kurs

Vi spesialtilpasser kurs etter din virksomhets behov og ønsker. Ta kontakt med Irene Bruun på ibr@soprasteria.com.