Lynkurs, Stavanger | Hvordan unngå ulykker i sikkerhetskritiske systemer?

False

  • Dato: mandag 17 juni, 2019
  • Sted: Jåttåflaten 27, Stavanger
  • Tid: kl. 08:00 til kl. 10:45

 Mann og dame i industrielt område

Barrierestyring handler om å ha kontroll på de barrierer eller tiltak vi har mot store ulykker og hendelser. Selv om barrierestyring er mest kjent fra olje- og gassindustrien, så kan tenkningen omkring barrierestyring anvendes i alle industrier som har sikkerhetskritiske systemer, også innenfor informasjonsteknologi.

Petroleumstilsynet har i en årrekke hatt fokus på dette viktige temaet og den første veilederen om barrierestyring ble utgitt i 2013. Men også før dette var det å ha kontroll på sikkerhetskritiske funksjoner i petroleumsindustrien et sentralt krav i forskrifter og tilsyn. Til tross for dette har svakheter i barrierestyringen bidratt til flere hendelser med storulykkepotensiale de siste årene. Og avvik påvises jevnlig i tilsyn med petroleumsnæringen.

Så, hvorfor er barrierestyring så vanskelig? Hvilke muligheter og utfordringer gir ny teknologi? Og hvordan får vi mennesker og teknologi - ny og gammel, til å spille på lag? På dette lynkurset vil Sopra Steria i samarbeid med Petroleumstilsynet og Preventor/NTNU diskutere utfordringer og muligheter.

Velkommen til et spennende kurs hos Sopra Steria 17. juni!

Program

08:00 Frokost
08:30

IKT-sikkerhet for industrialiserte systemer i et myndighetsperspektiv

09:15
Barrierestyring – hvorfor er det så vanskelig?
10:00
Barrierestyring – Menneske og teknologi, utfordringer og muligheter med ny teknologi
10:45
Avslutning

Om foredragsholderne:

Espen Seljemo

Espen Seljemo, Petroleumstilsynet
Espen Seljemo er Sjefingeniør i Petroleumstilsynet, jobber i fagområdet prosessintegritet og følger opp flere prosjekter og initiativer innen IKT-sikkerhet/Cybersecurity for industrielle systemer (OT). Han har bakgrunn fra automasjon, industriell teknologi og kontrollsystemer innen olje og gass.


Jan Erik Vinnem 

Jan Erik Vinnem, NTNU
Jan Erik Vinnem er professor i marin operasjonell sikkerhet ved NTNU, Institutt for marin teknikk. Han har hatt en sentral rolle knyttet til bruken av risikoanalyser i norsk offshorevirksomhet siden 1979, og har blant annet skrevet boka Offshore Risk Assessment (4 utg kommer i 2019). Har hatt en lang rekke verv innenfor fagområdet både nasjonalt og internasjonalt, og har startet firmaer innenfor feltet, samt ESRA Norge sammen med Odd Tveit.

 

Steven Viddal

Steven Viddal, Sopra Steria
Steven Viddal er Senior Manager i Sopra Sterias avdeling for Business Consulting. Han er utdannet sikkerhetsingeniør og branningeniør fra Høyskolen Vestlandet og har i tillegg helsefaglig utdanning. Han har lang erfaring fra arbeid med barrierestyring i prosjekt og drift, samt gransking av hendelser. Han er særlig opptatt av samspillet mellom mennesker, teknologi og organisasjon og hvordan dette samspillet påvirker risikonivå.


 

 

Praktisk Informasjon

Dato: Mandag 17. juni, 2019
Sted: Jåttåflaten 27, 4020 Stavanger
Tid: kl. 08:00 til kl. 10:45
Parkering:
Gullhallen under Trollbygget, Stadionparken eller på grusplassen bak Aker BP-bygget

Personvern

Ved å svare ja her samtykker du til at din e-post settes på Sopra Sterias liste over mottakere av nyhetsbrev og informasjon om seminarer/kurs og lignende. Sopra Steria vil ikke bruke e-posten din til andre formål enn å sende deg informasjon. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å sende e-post til lynkurs@soprasteria.com eller ved å melde deg av nyhetsbrevet.

Pris

Alle våre lynkurs er gratis, men om du ønsker faktura for bevertning, ta kontakt med Irene Bruun på ibr@soprasteria.com. Du kan melde deg på helt fram til kursdato så lenge det er ledige plasser.


Hvem kan delta?

Våre lynkurs er svært populære. Påmeldinger fra potensielle og eksisterende forretningsforbindelser og partnere av Sopra Steria vil prioriteres.


Ønsker du gratis rådgivning med en av våre seniorkonsulenter?

I etterkant av lynkurset tilbyr vi en times gratis rådgivning med en av våre seniorkonsulenter. Her kan vi diskutere og se etter løsninger på mer konkrete spørsmål og utfordringer du og din organisasjon måtte ha knyttet til temaet på dette lynkurset. Ta kontakt med Irene Bruun på ibr@soprasteria.com for påmelding.

Skreddersydde kurs

Vi spesialtilpasser kurs etter din virksomhets behov og ønsker. Ta kontakt med Irene Bruun på ibr@soprasteria.com.