Hils på AmirSopra Steria-ildsjel

Det jobber mange fantastiske mennesker hos oss. Da vi spurte medarbeiderne våre hvem de synes gjør en ekstra innsats, og som fortjener å bli løftet frem, kom navnet til Amir fort opp!

Amir (27) er en tjenestedesigner som startet i Sopra Steria i februar. Hans kollegaer beskriver han som en dyktig tegner, kreativ, løsningsorientert og en designer som er veldig flink til å visualisere komplekse ting på en forståelig måte. Ikke minst er de imponert over hvor raskt han har lært seg god norsk.

Fortell litt om deg selv

– Jeg ble født i 1993 i en liten by nord i Iran, nær grensen til Turkmenistan. Kunst har vært en stor interesse helt siden jeg var en liten gutt. Jeg hadde en blyant i hånden, klar for å tegne. I 2011 flyttet jeg til Teheran for å studere industrielt design ved universitetet i Tehran. Byen var trang, forurenset og veldig varmt om sommeren, med en fin vårtid, mange fine historiske steder å se og ikke minst veldig gode matopplevelser! Jeg tror årene har gitt meg nye perspektiver som gjør meg til en bedre designer. I 2017, etter 4 års utdanning og 2 år med arbeid i Tehran, flyttet jeg til Norge for å ta min mastergrad i design ved AHO (Arkitekt og designhøgskolen i Oslo).

I tillegg til å tegne og lage mat, liker jeg å bruke fritiden min til å fotografere. Det å fange naturens skjønnhet, menneskelige uttrykk og følelser, er veldig spennende.

Hva bidrar til at du gjør det lille ekstra på jobb?

– Jeg tror at kraften i design ligger i mentaliteten bak, tenking og tverrfaglighet. Det var derfor jeg valgte å bli en multidisiplinær designer. Her i Sopra Steria, har jeg fått muligheten til å jobbe som nettopp dette. Det gir meg driv, og en følelse av å være verdsatt. Sopra Steria har et fantastisk lederskap, samt et sterkt profesjonelt fellesskap. Det, sammen med god internkommunikasjon og en sterk lagånd, motiverer meg.

Til slutt, fortell en fun fact om deg selv: – Sauehode (smalahove) er en av favorittrettene mine i det persiske kjøkken. Det er rart at dette er en rett i både Norge og Iran, med flere hundretusen kilometers avstand mellom landene.

 

Takk for din innsats, Amir! Du er en ekte Sopra Steria-ildsjel!


Bli en av oss

Vi søker dyktige folk som vil bidra i samfunnsnyttige prosjekter, lære av andre og bidra med kunnskap og kompetanse. Går vi sammen, så når vi lenger. Vil du bli med?

Bli litt kjent med oss