Telekom

I en verden som er preget av økonomisk usikkerhet og raske teknologiske endringer er evnen til tilpassing en avgjørende suksessfaktor for aktører i telekombransjen. Dette innebefatter blant annet evnen til å kontinuerlig å oppdatere forretningsmodellen for å utnytte innovativ teknologi som konkurransefortrinn.

I den nye generasjonens telekom, er kundene en del av et økosystem med alt fra kommunikasjon og IT, til underholdning, musikk og sosiale medier. En trend i tiden er at telekomaktører inngår partnerskap med innholdsleverandører og tilbyr kundene merverdi gjennom mer engasjerende brukeropplevelser.

Nye teknologier gir nye tjenester

Kunstig intelligens, maskinlæring og 5G er eksempel på viktige teknologier innen telekom. Under vinter-OL i Sør-Korea så ble 5G testet ut for første gang. Vi fikk også en forsmak på fremtidige tjenester innen utvidet virkelighet (augmented reality), som ble brukt til å vise repriser fra ulike vinkler. 

Sopra Steria og telekom

Vi tilbyr våre kunder innen telekom markedets mest omfattende tjenester innen digitalisering. Vi dekker hele verdikjeden – vi utvikler ideer, styrer og leder utviklingen, og gjennomfører og forvalter prosjekter. 

 

Hvorfor velge oss?

Hvert år omsetter Sopra Steria for 150 millioner euro innen telekom. Vi har over to tusen konsulenter som jobber i telekombransjen i Europa. Noen av våre europeiske kunder er Telenor, Tele 2, 3, BT, BBC, Canal+, Orange, SFR, Telefonica O2 og T-Systems.

Sopra Steria har levert tjenester og ressurser innenfor systemutvikling og design til Telenor i flere år. I 2018 ble vårt samarbeid med Telenor ytterligere styrket, da Telenor valgte Sopra Steria som strategisk partner og breddeleverandør med ansvar for forvaltning, utvikling og modernisering av en større portefølje av Telenors samfunnskritiske løsninger.

Da han signerte kontrakten med Sopra Steria, sa konstituert administrerende direktør i Telenor Norge, Bjørn Ivar Moen, at de må knytte til seg flere leverandører i Norge som kan bidra til stabil og sikker forvaltning av kritisk, nasjonal infrastruktur fremover. De valgte Sopra Steria fordi de ser at vi er en partner som allerede er en erfaren forvalter og utvikler av samfunnskritiske systemer i Norge.

Vil du vite mer?

Morten QuesethMorten Queseth

Business Development Director
Tlf: +47 997 35 210
E-post: morten.queseth@soprasteria.com