Hvorfor jobbe her?

Den viktigste årsaken tenker vi, er muligheten til å bryne deg på og lære av et stort og dyktig fagmiljø. Vi har bransjens bredeste miljø for teknologer, og vi er opptatt av godt samarbeid på tvers av avdelingene.

Sopra Steria er et endringsvillig og kunnskapsdrevet selskap, og det er ikke uten grunn vi er blitt kåret til Norges beste arbeidsplass flere år på rad. Vi har et arbeidsmiljø som passer de fleste. Se våre ledige stillinger eller send en  åpen søknad.

Ledige stillinger


GPTW_Røde_ballonger_440x325

Norges beste arbeidsplass 5. år på rad

Det handler ikke om å vinne tittelen. Det handler om å få bekreftet effekten av vårt arbeid med å forbedre oss, og at folk har det godt på jobb, til tross for krisetider. Vil du vite mer om kulturen vår?

Person_holder_emneknaggskilt_440x325

Følg Sopra Steria

Ta gjerne en titt på Instagram-kontoene våre
@soprasteria_no og @soprasteriagraduate.
Der får du et førsteinntrykk av den gode stemningen, og hvordan det er å jobbe hos oss.

Hvordan er det egentlig å bytte jobb fra hjemmekontor?

Spiller det noen rolle hvilket selskap du jobber i når du likevel sitter hjemme? Hvordan blir en kjent med kollegaer uten å møtes fysisk? Og hva skiller egentlig Sopra Steria fra andre arbeidsplasser? Bli kjent med Ingrid, Vegard og Elisabeth som forteller litt om deres opplevelser da de byttet jobb i annerledesåret 2020.

Ingrid deler sin historie

Se video

Hør Vegard fortelle

Se video

Og hva Elisabeth tenker

Se video

Noen av prosjektene våre

Du kan få jobbe med et spekter av samfunnsnyttige og spennende prosjekter. Du blir en del av en gjeng med høyt kompetansenivå på tvers av teknologier, med godt humør og masse stå-på-vilje.

 

Foreningen for Er du sikker?: Visuell profil med maskot på plass

apr 22, 2021, 12:16
Title : Foreningen for Er du sikker?: Visuell profil med maskot på plass
Button label :

Nettstedet «Er du sikker?» ble opprettet for å øke barns bevissthets- og kunnskapsnivå om sikkerhet på nett. Sopra Steria Now fikk i oppdrag å utvikle visuell profil og jobbe sammen med utviklere på skreddersydde oppgavesider, som er utviklet for å bevisstgjøre målgruppen om sikkerhet og teknologi.

 


Om prosjektet

«Er du sikker?» startet som et samarbeid mellom frivillige i Sopra Steria, IKT-Norge og Lær kidsa koding. Prosjektet skal bevisstgjøre og lære den yngre målgruppen sikkerhet på nett. Nettsiden gir opplæring gjennom et program ved å vise unge mennesker reelle konsekvenser av å ta dårlige valg på nett. Innholdet er todelt; en serie innhold utviklet for foreldre og lærere, og en rekke interaktive aktiviteter for opplæring av barn og unge. Kunden trengte et gjennomgående uttrykk og en gjenkjennelig profil på alle plattformer og steder de er synlige. De trengte også å forbedre brukervennlighet for oppgavesidene for de unge som ferdigstilles i 2021.

 

 

 

Hva bidro Sopra Steria Now med?

 

Målgruppen er barn mellom 9–13 år. For å fenge målgruppen er det tatt i bruk vennlige og organiske former og større flater med farger. Målet for profilen er å kommunisere ”Er du sikker?” sine verdigrunnlag: Sikkerhet, nettvett og digital dømmekraft. Symbolet på dette er en hengelås som skaper assosiasjoner til dette temaet. Det er et kjent symbol i sammenheng med nettvett, som også hjelper en ung målgruppe å bli bevisst når de er på nett, og kunne vurdere om nettsiden er sikker eller ikke. Designet har også blitt implementert i filmer, i presentasjoner og i annet materiell.


 Prosjektet utviklet også en maskot som har blitt ett av hovedelementene i profilen. Den er en mer levende og leken versjon av hengelåsen som kan gjenkjennes i logoen. Maskoten har fått et sett med emosjoner og kroppsspråk, og er en gjennomgående karakter i oppgavene som barna skal løse.

 

 

 

Det var allerede utviklet oppgaver som skal bevisstgjøre målgruppen om nettsikkerhet. Oppgavesiden besto av mye tekst og det var vanskelig for målgruppen å følge flyten på grunn av vanskelige formuleringer. Sammen med utviklerne laget vi en ny struktur for oppbygningen av oppgavene. Dette skal gjøre det enkelt for frivillige utviklere å bygge opp nye oppgaver ved å gjenbruke sideoppsettet. Malen til oppgavesidene består av: Innledning​, infosider​, oppgaver​, pausesider og resultat. Designet er forenklet og mer brukervennlig for barn i målgruppen. Nettsiden Er du sikker? og oppgavesidene har fått et enhetlig design, en bedre brukeropplevelse og en logisk flyt med klart innhold.Oppgavesidenes visuelle oppdatering er under utvikling og er derfor ikke oppdatert på selve nettsiden enda.Emosjoner og kroppsspråk på maskoten som ble utviklet for å gjøre den leken og levende.

 

Hvilken verdi skapte dette?

 

En sammenhengende visuell profil for konseptet og prosjektet, gir kunden troverdighet og profesjonalitet. Det er større sjanse for at målgruppen tar til seg innholdet og husker det. I tillegg blir selve opplevelsen mer interessant, og læringen blir morsommere. Den visuelle profilen skaper større stolthet og trygghet for de frivillige, og de kan formidle kunnskapen i sammenheng med det visuelle språket.

 

Ved å omstrukturere tekst, flyt og oppsett har oppgavesidene blitt mer pedagogisk og får frem kundens budskap på en god måte. Designet underbygger kundens verdier og støtter opp om ønsket om å være en mer gjenkjennelig og synlig aktør. Løsningen bevarer lekenhet rundt et alvorlig tema, og bidrar til å fremme budskapet som Er du sikker? ønsker å formidle.

 

 

Den lekne profilen i bruk på bærenett og plakat.

 

Oppdragsgiver: Foreningen "Er du sikker?"

Frivillige sikkerhets- og ildsjeler fra Sopra Steria, IKT-Norge, Lær Kidsa Koding, Accenture og Otte, har startet foreningen «Er du sikker?» I foreningen utarbeides et sikkerhetsprogram med faglig tyngde og kompetanse. De gir opplæring i teknologi, og har samtidig med nødvendige holdninger, for å lykkes med sikkerheten. Målgruppen for programmet er ungdom 9–13.

 

Roller og områder:

  • Prosjektstyring
  • Konseptutvikling
  • Grafisk design
  • Illustrasjon
  • Digitalt design
  • Webdesign
  • Universell utforming
  • Typografi
  • Prototyping

 


Fakta

• Er du sikker? gjør kidsa tryggere gjennom sine sikkerhetsprogrammer.

• Omfang for prosjektet: 8 uker.

• Leveranse: Prototype og design av nettsider og oppgavesider.

Tags :

Student eller nyutdannet

Ønsker du en rakettstart på karrieren som student på siste året eller nyutdannet innen IT, økonomi eller design? Da kan en graduate-stilling eller sommerjobb hos oss være aktuelt for deg!

Les mer 

Medarbeidere forteller

Øk energien i digitale møter med disse oppvarmingsøvelsene

| Eli Toftøy-Andersen

To år på Norges beste arbeidsplass!

| Victoria Urdshals Holm

Slik kan vi få mer mangfold i norsk næringsliv

| Nana Stojanovic

Sterk internkultur

I Sopra Steria er vi opptatt av å dyrke samarbeid ved å dele med kollegaer, kunder og samfunnet. Dermed gjør vi hverandre litt klokere og stadig bedre. Dessuten er vi gode på å heie på hverandre. For vi vet at vi får til veldig mye mer sammen enn vi gjør hver for oss!

Les mer

Bli litt kjent med oss

Vil du vite mer?
Ida Sveen
Ida Sveen Senior HR-rådgiver